Naast raam- en deurafdichtingen voor de airco, weten wij alles over de airco zelf. Onze aircospecialisten geven airco advies en antwoord op de meest gestelde vragen!

[vc_row css=”.vc_custom_1535624888834{margin-top: 20px !important;}”][vc_column width=”1/6″][konte_dash css=”.vc_custom_1535622364910{margin-top: 10px !important;}”][/vc_column][vc_column width=”5/6″][vc_custom_heading text=”Veelgestelde vragen” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1589491252665{margin-bottom: 10px !important;}”][vc_toggle title=”Hoe werkt een airco”]Een airco koelt de lucht in uw ruimte af door de warmte hieraan te onttrekken. Het systeem beschikt over koelvloeistof die warme lucht verdampt. De ventilator blaast vervolgens koele lucht de ruimte in. In feite is het een warmteverplaatser. Daarnaast kunnen veel airco’s lucht zuiveren, ventileren zonder koelen en ontvochtigen.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Vaste of mobiele airco: wat is het verschil?”]Een mobiele airco is een verplaatsbare airco. Dit is handig als u bijvoorbeeld overdag uw woonkamer wilt koelen en ’s nachts uw slaapkamer. Ook huurders van woningen of andere ruimten maken graag gebruik van een mobiele airco. Een vaste airco is een grotere investering en wordt permanent in een ruimte geïnstalleerd. [/vc_toggle][vc_toggle title=”Wat kost een airco aan stroom”]1 kWh kost rond de 20 cent. Een vaste airco verbruikt doorgaans 0,75 KW aan stroom per uur in een ruimte van 16 m2. Als u de airco 1 uur aan doet dan kost dit dus 0,75 KW x  € 0,20 = € 0,14. Stel, u zet de airco 50 dagen per jaar en 8 uur per dag aan, dan kost dit € 0,15 x 50 x 8 = € 60,- per jaar. In aanschaf is een vaste airco € 1000,- tot € 2000,- (als u een goede wilt). 

Een mobiele airco is meestal honderden euro’s goedkoper in aanschaf dan een vaste airco (je hebt ze al vanaf € 60,-) maar verbruikt meer energie. Volgens energieleveranciers zijn de energiekosten zo’n € 400,- per jaar als u de airco 500 uur gebruikt. Een grote oorzaak hiervan is de airco slang. Deze moet naar buiten hangen, waardoor er warme lucht via het raam of de deur naar binnenstroomt. Met behulp van een simpele, voordelige oplossing zoals een airco raam- of deurafdichting houdt u de warme lucht tegen en werkt de mobiele airco veel efficiënter. Uw energiekosten zullen aanzienlijk dalen.  [/vc_toggle][vc_toggle title=”Waarom moet de airco slang naar buiten?”]De airco slang van de mobiele airco zorgt ervoor dat de warme lucht wordt afgevoerd. Daarom moet de airco slang naar buiten via het raam of de deur. Deze moeten open staan. Het is daarom verstandig een airco raam– of deurafdichting aan te schaffen. Hierdoor kan er geen warme lucht naar binnen stromen. [/vc_toggle][vc_toggle title=”Waarom koelt mijn airco niet goed?”]Er zijn verschillende redenen waarom uw airco niet goed koelt:

 

  • Er is een probleem met de elektriciteit. De batterijen zijn op of het elektrisch circuit werkt niet meer. Laat een monteur komen.
  • Er is een probleem met de koelvloeistof. Vul de airco bij.
  • De waterafvoer zit verstopt. Maak gebruik van een waterstofzuiger.
  • De filters zitten verstopt. Laat onderhoud uitvoeren.
  • Er komt te veel warme lucht binnen omdat de airco slang naar buiten hangt. Maak gebruik van een airco raam- of deurafdichting om de warme lucht tegen te houden. De airco zal snel beter presteren.

[/vc_toggle][vc_toggle title=”Is een airco ongezond?”]Nee, een airco is niet ongezond. U kunt er niet ziek van worden, mits u de airco op de juiste wijze gebruikt. Als de airco slecht onderhouden is kan hij ziektekiemen verspreiden. Maak regelmatig de filter schoon en zet de airco niet te laag. U hoeft de ruimte in de zomer echt niet te verkoelen tot 16°C. Kies voor een maximaal verschil van 6°C.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Welke mobiele airco heb ik nodig?”]Er zijn verschillende mobiele airco merken. Onderstaande merken linken naar pagina’s waarin we ze afzonderlijk bespreken. Zo kunt u zelf bepalen wat de beste mobiele airco voor u is. [/vc_toggle][/vc_column][/vc_row]

Close

Winkelwagen (0)

Cart is empty No products in the cart.

Airco Seals

De beste oplossing voor uw airco slang

nl_NLNederlands